Medelhavsresa – Malta

607930-globe-europe

Den lilla republiken Malta har om 417 000 innevånare på en area omkring 316 km² stor. De tre öarna Malta, Gozo och Comino som Malta består av ligger i medelhavets mitt, Italien som sin nordligaste granne och Libyen till söder. Till väst hittar man Tunisien och rakt österut ligger Greklands ö Kreta.

Som sagt är Malta inte bara namnet på republiken utan även den största av de tre öarna. Här hittar man inte bara det bästa nattlivet utan även majoriteten kultur som Malta har att erbjuda, det är inte för intet att Maltas huvudstad Valletta faktiskt är en av Unescos världsarv.

Arkitekturen i Valletta går från barockstil fån 1500-talets mitt, då staden grundades, till modernismen. Alla dessa historiska byggnader är en av Vallettas främsta attraktioner. Främst bland Maltas alla fantastiska historiska byggnader är katedralen San Giovanni, riddarnas kyrka.

Alla som vill ha en lugnare medelhavsupplevelse brukar hitta sig till den nordliga ön Gozo. Där hittar man en mycket mer lantlig miljö som drivs mycket av årstiderna. Gozo har dessutom ett flertal utmärka restauranger där man kan äta mycket god medelhavsrätter.

För de som vill vara något mer aktiva skulle nästan alla resebolag föreslå att man besöker den lilla ön Comino mittemellan de två större öarna. Denna är är en välkänd ort bland vindsurfare, dykare och snorklare. Trots att den bara är strax över tre kvadratkilometer har det ett underbart utbud av aktiviteter. Ett att de mest populära är att ta en dagsutflykt med båt ut i Blue Lagoon, en skyddad vik med vit sand under ett skimmer av blågrönt vatten.

För tips om att planera en resa till Malta kan man besöka Visitmalta.com.

Kategorier

Arkiv