Bo på barnfritt hotell i Thailand

En trend inom resebranschen är att erbjuda personligt anpassade resor. Ett steg åt den riktningen är hotell som valt att specialisera sig på en kundgrupp. Det finns de som vänder sig till äldre likväl som barnfamiljer. Samtidigt finns det de som erbjuder hotellvistelse utan att det finns ett barn på hela hotellet. Barnfritt helt enkelt.

ThailandEtt av dessa är Bhandari Oriental i Thailand. De har valt att sätta en gräns på att ingen får komma som är under 12 år. I realitet betyder att 13-åringar kan komma hit vilka inte alltid är kända för att vara tysta och lugna. Men hotellet skulle lika gärna kunna satt en gräns på 18år. För här finns inget att göra för tonåringarna. De aktiviteter som erbjuds och hela utformningen av hotellet visar att det är till för vuxna som bara vill ta det lugnt. Det är säkert därför som de även marknadsför sig som barnfritt. Här ska det vara lugnet som ska råda och så är det också.

Ett annat barnfritt hotell som ligger i samma område (Khao Lak) som Bandari Oriental Hotell är Sensimar Khaolak Beach Front Resort. Detta hotell har valt att fokusera än mer på en specifik målgrupp. För det första är åldersgränsen högre än hotellet ovan. Istället för 12 är det 18 år som gäller. Det garanterar verkligen att inte några barn eller unga ungdomar kommer att komma till hotellet. Men utöver det har de även valt att enbart erbjuda dubbelrum. Självklart är singlar också välkomna men de får då bo i dubbelrum under vistelsen.

Kategorier

Arkiv