Att uppleva i Yucatán

De som åker till Mexico på semestern kan göra det av ett flertal olika orsaker. En del vill bara komma åt värmen och den annorlunda kulturen medan andra har valt landet för dess specifika och unika turistmål. De flesta resor som anordnas från Sverige går till halvön med namnet Yucután och då till någon av de orter som ligger vid Playa del Carmen.

SnorklingMen för den som inte enbart är ute efter sol och bad – vad bjuder halvön på mer? Som ett exempel åker många hit för att dyka och snorkla. De som har detta intresse tar sig med fördel ut till ön Cozumel. Det är enkelt att ta sig dit från stränderna på fastlandet då många båtar regelbundet kör sträckan fram och tillbaka till ön.

För de som vill utforska djur- och naturlivet under vattenytan är det en rekommendation att försöka hålla sig ifrån öns östra kust. Detta eftersom det ibland uppstår farliga undervattensströmmar på denna kust då den ligger mot öppet hav.

Är det istället historia som lockar är ett besök på Chichén Itza ett bra förslag. Detta är en av de få städerna som finns kvar från storhetstiden i Mexico – Mayatiden. En mäktig upplevelse som verkligen är en rekommendation för både historieintresserade och de som bara vill uppleva något annorlunda.

Kategorier

Arkiv